KARS GÜLAHMET AYTEMİZ GÜZEL SANATLAR LİSESİ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RESİM VE MÜZİK BÖLÜMÜ YETENEK SINAVI DUYURUSU

18.06.2021 1756

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'ne 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Mevcut bulunan Resim ve Müzik bölümünün sadece birisine müracaat yapılabilir.

Kontenjan Durumu:

Resim Bölümü: 30 Öğrenci

Müzik Bölümü: 30 Öğrenci

Başvuru Tarihleri: 14-30 Haziran 2021

Yetenek sınavına girmek için başvurular belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. İnternetten başvuru yapamayan veliler bizzat okula gelerek okuldan da başvuru yapabilirler.

Başvuruda bulunmak isteyenler okul tarafından hazırlanan dilekçe örneğini doldurarak başvurularını yapacaklardır.

Sınava Girecek Öğrencilerin Yetenek Sınavı Giriş Tarihlerinin Duyurulması:  1 Temmuz 2021

Yetenek Sınavına girecek öğrencilerin sınav tarihleri e-okul sisteminden duyurulacak ve okul girişinde ilan edilecektir. Aday öğrenci ve velisi ilan edilen ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilen tarih ve saatte okulda hazır alacaktır.

Yetenek Sınavlarının Yapılması:

05-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Resim ve Müzik bölümü yetenek sınavları okulda ayrı ayrı yapılacaktır.

Yetenek Sınavına girecek öğrencinin yanında Nüfus Cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesinin olması zorunludur.

Resim Bölümü Yetenek Sınavı:

Resim bölümü için okulumuzun atölyelerinde görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından iki aşamalı bir sınav yapılacaktır. Birinci aşamada Desen alanında çizim yapılacaktır. Yapılan çizimler 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İkinci aşamada İmgesel alanında çizim yapılacaktır. Yapılan çizimler 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

İki aşamalı sınav sonucunda Desen alanından alınan puanın %40'ı, İmgesel alanından alınan puanın %60'ı alınarak Yetenek Sınavı Puanı hesaplanacaktır. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

Değerlendirme yapılırken Yetenek Sınavı Puanının %70'i, Ortaokul Başarı Puanının %30'u alınarak Yerleştirme Sonuç Puanı hesaplanacaktır. Tüm adayların puanı hesaplandıktan sonra büyükten küçüğe sıralama yapılacak ve ilk 30 sırada olan öğrenciler okulumuza kesin kayıt hakkı kazanacaktır. İlk 30 sıradan sonraki başarılı öğrenciler Yedek Listeye alınacaktır. Asıl kazananlar arasından kayıt yaptırmayan olursa yedek listeden öğrenci kaydı yapılacaktır.

NOT: Resim bölümü yetenek sınavına girecek öğrencilerin yanlarında aşağıda belirtilen malzemeleri getirmeleri gerekir:

• 2 adet Resim Kalemi

• Silgi ve kalem açacağı

• 35*50 ebadında resim kâğıdı

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı:

Müzik bölümü için okulumuzun Müzik Sınıflarında görevlendirilen Sınav Komisyonu tarafından tek aşamalı bir sınav yapılacaktır. Sınavda, Müziksel İşitme (26 puan), Ritimsel Bellek (32 puan), Ezgisel Bellek (32puan) ve Müziksel Çalma ve Söyleme (10 puan) alanlarından toplan 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda adayın Yetenek Sınavı puanı hesaplanacaktır. Yetenek sınavından 50 puan ve üzeri alan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

NOT:Müzik bölümü yetenek sınavına girecek öğrencilerin yanlarında aşağıda belirtilen malzemeleri getirmeleri gerekir:

• Varsa çaldığı kendine ait Enstrüman

Yetenek Sınavı Sonuçlarının İlan Edilmesi: 26 Temmuz 2021

Kaynak: https://karsguzelsanatlar.meb.k12.tr/icerikler/ozelyeteneksinavibasvuruvesinavtarihleriduyurusu_11632744.html